Kruidige Rode Quinoasalade

Ingrediënten voor de salade

300 g gemengde rood-witte quinoa

600 ml groente- of kippenbouillon

220 g gemengde noten en pitten (hazelnoten, amandelen, pistachenoten, pijnboompitten etc)

75 g rozijnen

100 g cranberry’s

1 flinke bos verse koriander

1 flinke bos verse peterselie

1 flinke bos verse munt

1 flinke bos verse basilicum

100 g granaatappelpitten

Nodig voor de dressing

100 ml goede olijfolie

1 uitgeperste citroen

1 el suiker of agavesiroop

flink zout en peper

2 tl kardemom

Bereiding

  1. Doe de quinoa in een grote pan met de bouillon en breng aan de kook. Laat op laag vuur zachtjes pruttelen (ongeveer 20-25 minuten_ totdat de quinoa al het water heeft opgenomen.
  2. Rooster de noten in een pan op laag vuur. Wel de rozijnen en cranberries. En voeg alles toe aan de quinoa samen met de dressing. Roer goed door en laat intrekken.
  3. Hak alle verse kruiden fijn en meng die vlak voor het serveren door de salade.
  4. Strooi tot slot de granaatappelpitten over de salade en serveer meteen! Eet smakelijk!