Ingrediënten voor de salade
300 g gemengde rood-witte quinoa
600 ml groente- of kippenbouillon
220 g gemengde noten en pitten (hazelnoten, amandelen, pistachenoten, pijnboompitten etc)
75 g rozijnen
100 g cranberry’s
1 flinke bos verse koriander
1 flinke bos verse peterselie
1 flinke bos verse munt
1 flinke bos verse basilicum
100 g granaatappelpitten
Nodig voor de dressing
100 ml goede olijfolie
1 uitgeperste citroen
1 el suiker of agavesiroop
flink zout en peper
2 tl kardemom
Bereiding
- Doe de quinoa in een grote pan met de bouillon en breng aan de kook. Laat op laag vuur zachtjes pruttelen (ongeveer 20-25 minuten_ totdat de quinoa al het water heeft opgenomen.
- Rooster de noten in een pan op laag vuur. Wel de rozijnen en cranberries. En voeg alles toe aan de quinoa samen met de dressing. Roer goed door en laat intrekken.
- Hak alle verse kruiden fijn en meng die vlak voor het serveren door de salade.
- Strooi tot slot de granaatappelpitten over de salade en serveer meteen! Eet smakelijk!
