Kikkererwtenpannenkoekjes

    1. Anders dan ikzelf, is mijn vriendin Marieke (die ik al ken sinds de lagere school) in staat heel veel dingen tegelijk te doen. Terwijl ze over haar werk als psycholoog praat, haar subsidie-aanvraag voor een nieuw theaterproject toelicht en enthousiast de charme van eten uit je eigen moestuin uit de doeken doet, bakt ze terloops ook nog deze pannenkoekjes. ‘Heel eenvoudig, hoor,’ zegt ze. En in dit geval is dat gelukkig ook zo.

NODIG
225 g kikkererwtenmeel
1 volle tl zout
0,5 tl cayennepeper
1 tl komijnzaadpoeder
300 ml water
1 grote tomaat
1 (lente-)uitje
olijfolie
eventueel een handje wilde spinazie

ZO MAAK JE HET

1. Weeg het meel af en meng dat met de kruiden, het zout en het water. Laat minstens een kwartier staan.
2. Snijd intussen de tomaat in stukjes en hak een lente-ui fijn. Voeg ze toe aan het beslag.
3. Doe een scheutje olijfolie in de pan en schep met een soeplepel wat beslag in de pan.
4. Bak aan beide kanten bruin en smullen maar! Ook lekker met wilde spinazie.