
Wil je razendsnel iets lekkers op tafel zetten dat er ook nog mooi uitziet, maak dan deze frambozenslof. Je kunt hiervoor natuurlijk ook andere vruchten gebruiken, afhankelijk van het seizoen. Maar de basis is deeg met een frisse roomkaas-citroenvulling die je belegt met vruchten.
NODIG
1 pak kant-en-klaar bladerdeeg
100 g lactosevrije slagroom
200 g lactosevrije roomkaas
100 g suiker
rasp van 1 citroen
sap van 1⁄2 citroen
400 g verse frambozen
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 175°C. Beleg een ingevette taartbodem met het bladerdeeg en leg hierop een vel bakpapier met een blinde vulling. Bak de taartbodem gedurende 15 minuten. Let op dat de randen niet verbranden.
- Verwijder vervolgens het bakpapier met de blinde vulling en zet de bodem opnieuw voor vijf minuten terug in de oven. Haal de taartbodem uit de oven en laat afkoelen.
3 Doe de slagroom samen met de roomkaas, de citroenrasp, het citroensap en de suiker in een kom en klop alles stijf. - Schep de room in de afgekoelde taartvorm en beleg met de vruchten.